WFME-erkenning

Dankzij WFME-erkenning NVAO houden artsen ook na 2023 toegang tot de VS

De NVAO werd in november 2018 als eerste EQAR-geregistreerde kwaliteitszorgagentschap in de Europese Unie voor 10 jaar erkend door de World Federation for Medical Education (WFME). Deze erkenning houdt in dat is voldaan aan de nieuwe Educational Commission For Foreign Medical Graduates (ECFMG)-vereiste voor buitenlandse basisartsen. Vanaf 2023 zien de Verenigde Staten strenger toe op artsen die willen specialiseren of werken aan één van de vele Amerikaanse medical schools of ziekenhuizen. Voor Nederland inclusief Saba en Vlaanderen geldt dat uitsluitend basisartsen afgestudeerd aan een door de NVAO-geaccrediteerde opleiding ook na 2023 toegang hebben tot een vervolgstudie (na de United States Medical Licensing Examination - UCMLE) of werk in de Verenigde Staten.


Dit is de positieve uitkomst van een project gestart in 2017 op verzoek van de medische faculteiten. NVAO deelt volop haar ervaringen op internationale fora.

Beoordeling in Luxemburg

De NVAO Afdeling Vlaanderen heeft op het verzoek van het Luxemburgse ministerie van hoger onderwijs en onderzoek in 2018 een beoordeling uitgevoerd van het Institut Supérieur de l’Économie-Hochschule der Wirtschaft (ISEC) te Luxemburg. Ook zijn vier opleiding en beoordeeld. Op basis van deze rapporten neemt het Luxemburgs onderwijsministerie een accreditatiebesluit.